O NAMA

ASIFA Hrvatske promovira animaciju kao umjetnost. Organizira projekcije animiranih filmova iz cijelog svijeta, umrežava profesionalce iz područja animacije, obrazuje putem predavanja i masterclassova, razvija publiku i senzibilitet javnosti prema animaciji, te upriličuje radionice i projekcije filmova za djecu. Također surađuje sa festivalima, dodjeljuje nagrade i objavljuje publikacije.

ASIFA Hrvatske dio je svjetske ASIFA-e koja je kao organizacija animiranog filma osnovana 1960. godine. Skraćenica je nastala od naziva na francuskom jeziku Association Internationale du Film d’Animation. ASIFA ima ogranke u 40-tak zemalja diljem svijeta. Iako su profesionalci iz Hrvatske sudjelovali u osnivanju svjetske organizacije i najznačajnijih festivala animiranog filma u Zagrebu (Animafest) i Annecyju (Annecy), kao udruga ASIFA Hrvatske registrirana je tek 16.12.2003. godine, a uspješno su je godinama vodili Tomislav Gregl, Vesna Dovniković, Margit Buba Antauer i drugi.


Večer animacije 2018.
Tijekom godine ASIFA Hrvatske ima sljedeće aktivnosti:

Večeri animacije - redovite projekcije animiranih filmova iz zemlje i svijeta u maloj dvorani kina Tuškanac jednom mjesečno kroz cijelu godinu. Uz projekcije, često imamo goste i razgovaramo o produkciji filmova.
Međunarodni dan animacije - proslava Međunarodnog dana animacije, tijekom dva dana vikenda što bliže datumu 28.10. kada se slavi i u cijelom svijetu. Redovito se prikazuju svi filmovi nastali u Hrvatskoj od prethodnog izdanja Dana.
ANIDOK Zagreb - intenzivna jednodnevna radionica s temom animirano-dokumentarni film, prve subote u prosincu.
Hrvatski animirani filmovi za razmjenu - godišnji odabir najboljih hrvatskih animiranih filmova i razmjena s drugim ogranicima diljem svijeta, u DVD ili digitalnom HD formatu.
Animafest - suradnja s najvažnijim festivalom animiranog filma u Hrvatskoj. Svake godine održava se ASIFA party posljednjeg dana Animafesta u svrhu jačeg umrežavanja članova ASIFA-e sa međunarodnim ograncima.


Ostale aktivnosti

Rezultat natječaja za ilustracije za bedževe 2018. 

Od pristiglih 17 izvrsnih ilustracija, članovi ASIFA-e Hrvatske glasovanjem su odabrali sljedeće ilustracije:


1. Manivald, Chintis Lundgren
2. Ježeva kuća, Eva Cvijanović
3. Samo plivanje, Darko Vidačković
4. Bikini zone, Nikolina Žabčić
5. Čovjek u šalici, Nikolina ŽabčićBedževe je producirala ASIFA u svrhu promocije hrvatskih animiranih filmova, a dijelit ćemo ih tijekom našeg programa Večeri animacije u kinu Tuškanac, te na ASIFA-inom partyju na Animafestu. Party se održava u subotu 9.6.2018. u foajeu kina Europa.

Projekt Večeri animacije sufinanciran je od strane Hrvatskog audiovizualnog centra.
Suradnja s Animafestom 2018. i Veleposlanstvom Sjedinjenih Američkih DržavaRedatelj Paul Fierlinger zajedno sa suradnicom i suprugom Sandrom Fierlinger dolazi na Animafest 2018. primiti nagradu za životno djelo. Više na: Animafest - Paul FierlingerASIFA Hrvatske suorganizirala je njihovo putovanje uz financijsku pomoć Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu kojima se ovom prilikom zahvaljujemo.


Popularni postovi s ovog bloga

NOVOSTI