O NAMA

ASIFA Hrvatske promovira animaciju kao umjetnost. Organizira projekcije animiranih filmova iz cijelog svijeta, umrežava profesionalce iz područja animacije, obrazuje putem predavanja i masterclassova, razvija publiku i senzibilitet javnosti prema animaciji, te upriličuje radionice i projekcije filmova za djecu. Također surađuje sa festivalima, dodjeljuje nagrade i objavljuje publikacije.

ASIFA Hrvatske dio je svjetske ASIFA-e koja je kao organizacija animiranog filma osnovana 1960. godine. Skraćenica je nastala od naziva na francuskom jeziku Association Internationale du Film d’Animation. ASIFA ima ogranke u 40-tak zemalja diljem svijeta. Iako su profesionalci iz Hrvatske sudjelovali u osnivanju svjetske organizacije i najznačajnijih festivala animiranog filma u Zagrebu (Animafest) i Annecyju (Annecy), kao udruga ASIFA Hrvatske registrirana je tek 16.12.2003. godine.


predsjednik - Slave Lukarov (suorganizator Supertoon / Otompotom)
tajnica - Petra Balekić (animatorica i autorica)
dopredsjednik - Draško Ivezić (producent i autor, Adriatic Animation)
članica Upravnog odbora - Iva Gašparović (kustosica, AM Centar)
članica Upravnog odbora - Maša Udovičić (producentica, Luma Film)


Večer animacije 2018.
Tijekom godine ASIFA Hrvatske ima sljedeće aktivnosti:

Večeri animacije - redovite projekcije animiranih filmova iz zemlje i svijeta u maloj dvorani kina Tuškanac jednom mjesečno kroz cijelu godinu. Uz projekcije, često imamo goste i razgovaramo o produkciji filmova.
Međunarodni dan animacije - proslava Međunarodnog dana animacije, tijekom dva dana vikenda što bliže datumu 28.10. kada se slavi i u cijelom svijetu. Redovito se prikazuju svi filmovi nastali u Hrvatskoj od prethodnog izdanja Dana.
ANIDOK Zagreb - intenzivna jednodnevna radionica s temom animirano-dokumentarni film, prve subote u prosincu.
Hrvatski animirani filmovi za razmjenu - godišnji odabir najboljih hrvatskih animiranih filmova i razmjena s drugim ogranicima diljem svijeta, u DVD ili digitalnom HD formatu.
Animafest - suradnja s najvažnijim festivalom animiranog filma u Hrvatskoj. Svake godine održava se ASIFA party posljednjeg dana Animafesta u svrhu jačeg umrežavanja članova ASIFA-e sa međunarodnim ograncima.


Projekte ASIFA-e Hrvatske podržali su Hrvatski audiovizualni centar, Društvo hrvatskih filmskih redatelja, grad Zagreb, a izvode se u partnerstvu s kinom Tuškanac i Hrvatskim filmskim savezom.
Popularni postovi s ovog bloga

NOVOSTI