O NAMA

ASIFA Hrvatske promovira animaciju kao umjetnost. Organizira projekcije animiranih filmova iz cijelog svijeta, umrežava profesionalce iz područja animacije, obrazuje putem predavanja i masterclassova, razvija publiku i senzibilitet javnosti prema animaciji, te upriličuje radionice i projekcije filmova za djecu. Također surađuje sa festivalima, dodjeljuje nagrade i objavljuje publikacije.


ASIFA Hrvatske dio je svjetske ASIFA-e koja je kao organizacija animiranog filma osnovana 1960. godine. Skraćenica je nastala od naziva na francuskom jeziku Association Internationale du Film d’Animation. ASIFA ima ogranke u 40-tak zemalja diljem svijeta. Iako su profesionalci iz Hrvatske sudjelovali u osnivanju svjetske organizacije i najznačajnijih festivala animiranog filma u Zagrebu (Animafest) i Annecyju (Annecy), kao udruga ASIFA Hrvatske registrirana je tek 16.12.2003. godine.


Tijekom godine ASIFA Hrvatske ima sljedeće aktivnosti:


Večeri animacije
- redovite projekcije animiranih filmova iz zemlje i svijeta u prostorima kluba Pločnik jednom mjesečno kroz cijelu godinu. Uz projekcije, često imamo goste i razgovaramo o produkciji filmova.
Međunarodni dan animacije - proslava Međunarodnog dana animacije, tijekom dva dana vikenda što bliže datumu 28.10. kada se slavi i u cijelom svijetu. Redovito se prikazuju svi filmovi nastali u Hrvatskoj od prethodnog izdanja Dana.
Hrvatski animirani filmovi za razmjenu - godišnji odabir najboljih hrvatskih animiranih filmova i razmjena s drugim ogranicima diljem svijeta.
Animafest - suradnja s najvažnijim festivalom animiranog filma u Hrvatskoj. Svake godine održava se ASIFA CROATIA EVENT posljednjeg dana Animafesta u svrhu jačeg umrežavanja članova ASIFA-e sa međunarodnim ograncima.