DVD

ASIFA Hrvatske izadala je sredinom 2016. godine DVD sa izborom filmova hrvatskih autora i producenata iz 2014. i 2015. godine. Do izbora filmova došli smo glasovanjem članova ASIFA-e.

SLOM David Lovrić

SLOM
David Lovrić

3’00” 2014.
ALU Zagreb / Ustanova Zagreb film

Antropomorfna figura s glavom slona stoji pred ogledalom u kupaoni. Kako tonemo u sve dublje i dublje slojeve organizma koji istovremeno nalikuje živčanom sustavu i biljci, lik čovjeka-slona reagira na nasilan i nepredvidljiv način, stvarajući neku vrstu koreografije koja završava nestajanjem samog lika.CHOBAN Matija PisačićCHOBAN
Matija Pisačić

18’20’’ 2014.
Ustanova Zagreb Film

Čobanu otmu kujicu Lajku i lansiraju je u svemir. Čoban kreće u potragu i pritom u gradu pod zemljom doživi i proživi uspon i pad pjevačke karijere. Lajka se, susrevši u svemiru Moiru - staricu koja kroji sudbinu te savija vrijeme i prostor, u međuvremenu pretvara u antropomorfno biće koje žudi za povratkom svom gospodaru...


RAZGOVOR Ana Horvat

RAZGOVOR
Ana Horvat

5’45’’ 2015.
Luma Film

Etta provodi monotonu i zamornu večer u svom domu. Na televiziji odgleda priču koja će pomaknuti njen pogled na vlastiti svijet.


GLAD Petra Zlonoga

GLAD
Petra Zlonoga

6’09" 2014.
Bonobostudio

Sve što je živo gladno je; sjeme je gladno svjetla, ptica je gladna leta, čovjek je gladan dodira s drugim. Sjeme čežnje uvijek izraste u ono što nas hrani.


ŽIVOT SA HERMANOM ROTTOM Chintis Lundgren


ŽIVOT SA HERMANOM ROTTOM
Chintis Lundgren

11’06” 2015.
Adriatic Animation (HR) / Chintis Lundgreni Animatsioonstuudio (EE) / Goodjobstudios (DE) / UO Anima (HR)

Herman H. Rott je štakor panker koji živi sam u neurednom stanu. Jednog dana mala mačka buržujka ugleda pijanog Hermana na putu kući iz bara. Očarana njime, mačka se odluči useliti k Hermanu.


TAJNI LABORATORIJ NIKOLE TESLE Bruno Razum


TAJNI LABORATORIJ NIKOLE TESLE
Bruno Razum

11’06’’ 2014
Ustanova Zagreb Film / 24 sedam

U svom tajnom laboratoriju Nikola Tesla radi na svom dosad najvažnijem izumu – humanoidnom robotu. No umire prije nego ga uspije završiti, a njegov laboratorij ostaje skriven i zaboravljen. Šest desetljeća poslije prolazak vlaka uzrokuje podrhtavanje koje budi robota.


SIMULACRA Ivana Bošnjak i Thomas Johnson

SIMULACRA
Ivana Bošnjak i Thomas Johnson

8’40” 2014.
Bonobostudio

Koja slika je prava: ona koja nas promatra s one strane ogledala ili ova ispred zrcala? U hodnicima iluzija, simulakrumima iza stakla, morat će otkriti gleda li u stranca ili skriveni dio sebe.

STAKLENI ČOVJEK Daniel Šuljić


STAKLENI ČOVJEK
Daniel Šuljić

6’10'' 2015.
Kreativni sindikat / Ustanova Zagreb Film

Krećući se svijetom ispunjenim skenerima i nadzornim algoritmima, olako se koristeći društvenim mrežama, online formularima i kreditnim karticama, čovjek današnjice dobrovoljno se odriče vlastite privatnosti. Uzoriti građanin nema ništa za sakriti, samo prijestupnici imaju.

WIENER BLUT Zlatko Bourek, Pavao Štalter


WIENER BLUT
Zlatko Bourek i Pavao Štalter

8’ 2015.
Zagreb film / Restart

Film je autorovo sjećanje na početak Drugog svjetskog rata i prati odlazak gospođe Sarike u židovski umirovljenički dom. Ono što je trebao biti miran kraj života, pretvara se u užas holokausta, a ona postaje jedna od brojnih žrtvi. Film je inspiriran slikama Georga Grosza i Otta Dixa.

VUČJE IGRE Jelena Oroz


VUČJE IGRE
Jelena Oroz

4’44’’ 2015.
ALU Zagreb / Ustanova Zagreb film


Tri vučića zajedno provode kasno poslijepodne. Priča otkriva kako su završili sami.