MEĐUNARODNI DAN ANIMACIJE

U pedesetak država diljem svijeta slavi se Međunarodni dan animacije. Obilježava se 28. listopada u čast prve projekcije animiranog filma u kinu u Parizu. Pokrenulo ga je 2002. Međunarodno udruženje animiranog filma – ASIFA. Međunarodni dan animacije promovira animaciju na razne načine, prije svega projekcijama animiranih filmova, razgovorima sa autorima, radionicama i izložbama. Međunarodni dan animacije u Hrvatskoj se obilježava redovito od 2002. godine.


 


Međunarodni dan animacije je specijalizirani natjecateljski festival animiranih filmova koji se održava u Zagrebu od 25. do 27. listopada 2019. godine.


OPĆI UVJETI
 

Prijave na festival otvorene su za filmove hrvatske produkcije/koprodukcije napravljene bilo kojom animacijskom tehnikom. Filmovi moraju biti završeni nakon 1. siječnja 2018. Filmovi prijavljeni za prijašnji festival neće se uzimati u obzir. Festival zadržava pravo uvrstiti film u određenu kategoriju natjecanja. Festival ne naplaćuje kotizaciju za prijavu. Festival ne plaća proviziju za filmove odabrane za projekciju. 


Online obrasci za prijavu dostupni su poveznici: PRIJAVNICA


Rok za prijavu je 30. rujna 2019. godine.


POSTUPAK PRIJAVE
 

Za svaki film podnositelj zahtjeva mora ispuniti zasebni internetski obrazac za prijavu i predati selekcijsku kopiju filma. Prijavljeni rad mora biti u konačno uređenoj verziji. Nedovršeni filmovi neće biti uzeti u obzir.


Selekcijska kopija filma može se prijaviti:
     1. Online - slanjem veze i lozinke za preuzimanje u prijavnom obrascu

     2. Slanje putem www.wetransfer.com na mail asifa.croatia@gmail.com

Film mora biti dostupan za preuzimanje do 15. listopada 2019. godine.

SELEKCIJA
 
Odabir filmova provodi selekcijska komisija. Njihova je dužnost da pregledaju svaki prijavljeni film  i odluče o konačnom odabiru filmova po kategorijama. Popis filmova odabranih za natjecateljske i popratne programe bit će objavljen na službenoj web stranici festivala najkasnije do 15. listopada 2019. Svi prijavitelji bit će obaviješteni o rezultatima selekcije.

PROJEKCIJSKE KOPIJE

Projekcijska kopija filma treba biti sa sljedećim tehničkim specifikacijama:
     Format: Quicktime ili MPEG4; Kodek: H264; FPS: Native
     Rezolucija: 1920 × 1080
 
Festival zadržava pravo odbiti kopiju sumnjivog tehničkog stanja koja može prouzročiti probleme tijekom projekcije.

ŽIRI
 
Članove žirija predlaže Upravni odbor ASIFA Hrvatske, a odobrava Umjetnički voditelj festivala.

PRAVA, OBVEZE I ODGOVORNOSTI
 
Svaki podnositelj prijave izjavljuje da je autor ili vlasnik prava na prijavljeni film i da posjeduje sva književna, dramska i glazbena prava. Producenti i redatelji nagrađivanih filmova daju prava za prikazivanje tih fimova u ASIFA razmjeni filmskog programa u sklopu Međunarodnog dana animacije 2020. Festival ima pravo koristiti sve materijale vezane uz prijavu, kao i filmski odlomak, koji neće prelaziti više od 15 sekundi, u promotivne svrhe.

PRIHVAĆANJE UVJETA

Sudjelovanje na Festivalu i njegov postupak prijavljivanja filma podrazumijeva prihvaćanje, bez rezerve, odredaba ovih propisa. Prijavni obrazac vrijedi bez potpisa i pečata.
 

Popularni postovi s ovog bloga

Međunarodni dan animacije

Večer animacije